Bijgewerkt: 25-05-24
 
   

Nieuws over trekkersMet modeljaar 24 van de serie 5D heeft Deutz-Fahr de opbrengst van de hydraulische lay-out vergroot en verschillende nieuwe functies toegevoegd, zoals de Frontlader Ready Kit en extra bandensets.

En dat alles zonder de sterke punten van de vorige modellen te laten varen: veelzijdig, flexibel en supercompact, met tegelijkertijd het beste zicht in alle richtingen dankzij de nieuwe lay-out van de tank. Dankzij die eigenschappen zijn de nieuwe tractoren van serie 5D MY24 niet alleen perfect voor traditionele landbouwbedrijven, maar ook voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in het onderhoud van groene zones.

De FARMotion 45-motoren met vier cilinders zijn specifiek ontworpen om topprestaties te leveren in de landbouw, en onderscheiden zich met hun uiterst compacte afmetingen. Daardoor is de nieuwe 5D-serie nog behendiger en biedt hij een uitstekend zicht. De nieuwe 5075 D voldoet aan Stage V zonder AdBlue of andere extra vloeistoffen te gebruiken, waardoor de totale bedrijfskosten minimaal blijven. De modellen 5095D en 5105D leveren een maximumvermogen van respectievelijk 95 en 106 pk bij 2000 omw/ min en een maximumkoppel van 389 en 433 Nm bij 1400 omw/ min. Om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden, hoeft de olie nu pas na 600 uur vervangen worden. De nieuwe Serie 5D is officieel gecertificeerd om te tanken met HVO (Hydrotreated vegetable oil), evenals de andere Stage V-modellen van Deutz-Fahr. Deze biobrandstof vermindert de CO2-uitstoot tot 90 procent, zo is de Serie 5D klaar voor de uitdagingen van de landbouw van de toekomst.

De nieuwe Serie 5D MY24 is verkrijgbaar met mechanische of Powershuttle-transmissie. Met de PowerShuttle-uitvoering kunt u het reactievermogen in vijf stappen aanpassen, maar ook profiteren van het Stop&Go-systeem, waarmee u de tractor kunt laten stoppen en wegrijden door alleen de rempedalen te gebruiken. En met de Comfort Clutch schakelt hij gemakkelijk zonder het koppelingspedaal te gebruiken. Al deze functies maken het leven gemakkelijker bij het werken met een frontlader of bij andere taken waarbij vaak van richting moet worden veranderd of moet worden gestopt. Omdat de tractoren van de serie 5D perfect zijn voor gebruik met frontlader, zijn vanaf modeljaar 24 de voorladerkits Light Ready af fabriek verkrijgbaar.

Beide opties zijn standaard voorzien van de 30+15 versnellingen, mogelijk gemaakt door vijf versnellingen voor drie bereiken en een kruiptransmissie. Er is ook een Powershift-versie met drie standen verkrijgbaar die in totaal 45 snelheden in iedere richting mogelijk maken. Alle versies kunnen met een laag toerental rijden met 40 km/ u, wat niet alleen het geluidsniveau in de comfortabele cabine, maar ook het brandstofverbruik verlaagt. Bovendien biedt de transmissie met drie Powershift-stappen ook standaard een kruipsnelheid van slechts 200 meter per uur.

Een progressief geschakelde elektrohydraulische koppeling, alsook de toerentallen van 540 omw/ min en 540 ECO zijn standaard. De nieuwe serie 5D MY24 kan optioneel worden uitgerust met een gesynchroniseerde aftakas of een toerental van 1000 omw/ min. Andere optionele onderdelen zijn de praktische verwisselbare PTO-assen en natuurlijk een frontaftakas met 1000 omw/ min.

Het hydraulische systeem beschikt standaard over een hoofdpomp met een opbrengst van 54 l/ min voor de hefinrichting en hydrauliekventielen, en over een secundaire pomp voor het aansturen en de transmissie en besturing. Als optie is er een extra pomp verkrijgbaar, wat resulteert in een hydraulisch opbrengst met dubbele pomp van 68 l/ min dat alleen de hefinrichting en hydrauliekventielen achter voedt. Daarnaast behoren drie hydraulische ventielen achteraan en een drukloze retour tot de bijkomende standaardeigenschappen. De hefinrichting achter heeft een maximaal hefvermogen van 3600 kg en is leverbaar met een mechanische of elektronische bediening. De elektronische bediening van de hefinrichting achter op de nieuwe serie 5D MY24 beschikt niet alleen over een nieuw bedieningselement waarmee hij gemakkelijker ontgrendeld wordt, maar ook over een dansonderdrukking voor meer veiligheid en comfort tijdens het rijden op de weg. Naast een krachtige fronthefinrichting met een indrukwekkende hefcapaciteit van 2100 kg, is ook een frontaftakas van 1000 omw/ min verkrijgbaar.

Om een echt volledig remvermogen te garanderen, zijn de voorassen standaard uitgerust met meerdere natte schijfremmen. Een royale stuurhoek en een elektrohydraulische besturing, die beide differentiŽlen 100 procent kan vergrendelen dragen bij aan de uitstekende wendbaarheid en grip van de tractor.

De comfortabele cabine met vier stijlen van de nieuwe serie 5D MY24 met de nieuwe brandstoftank biedt een perfect zicht in alle richtingen. Er zijn twee verschillende dakopties leverbaar: een standaardversie met een tapse vorm die ideaal is voor gebruik zoals omstandigheden met laag hangende takken, of een versie voor uitgebreid zicht (optioneel leverbaar met FOPS-bescherming) die geschikt is voor bosbouw en werk met de frontlader. De voor- en achterruiten kunnen geopend worden, terwijl een krachtig airconditioningsysteem de lucht koelt bij warm weer. Om ook tijdens lange werkdagen geconcentreerd te blijven, is de nieuwe serie 5D MY24 ook beschikbaar met ledwerklampen voor de beste werkomstandigheden 's nachts. Tot slot toont het nieuwe InfoCentre+ dashboard de bestuurder duidelijk alle relevante informatie dankzij twee specifieke meters en een 3,5" LCD-kleurenscherm.


t.

Voorraad nieuw Deutz-Fahr 6150.4 TTV
met traploze transmissie, geveerde vooras
fronthef, frontaftakas, Load Sensing,
Lucht- en hydraulisch remventiel
Banden 540/65 R 28 580/70 R 38

Voorraad nieuw Deutz-Fahr 6165 TTV
met traploze transmissie, geveerde vooras
fronthef, Eco frontaftakas, Load Sensing,
Lucht- en hydraulisch remventiel
Banden 540/65 R 28 650/65 R 38 en

Introductie film van de nieuwe
Deutz-Fahr Agrotron 8280 TTV

.

Deutz-Fahr 6130 met GPS,
automatische besturing I monitor
is geleverd aan Zone/AOC
loonwerkopleiding te Doetinchem

  Powered by PK-CMS
  © 2024 Passoft WebDev